ua en ru

У Києві викрили банду, яка шляхом шахрайства отримала від іноземця 500 тис. доларів

У Києві викрили банду, яка шляхом шахрайства отримала від іноземця 500 тис. доларів Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Організатором злочину виявився 37-річний уродженець Королівства Марокко

Столичні правоохоронці викрили банду, яка шляхом шахрайства отримала від іноземця 500 тис. доларів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"Столична прокуратура спільно з Нацполіцією викрила групу шахраїв, які під приводом продажу земельних ділянок виманили в іноземного бізнесмена 500 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, група шахраїв під приводом продажу земельних ділянок в Київській, Львівській та Черкаській областях ошукали громадянина Саудівської Аравії на майже 500 тис. доларів.

"Організатором злочину виявився 37-річний уродженець Королівства Марокко, а його співучасниками - четверо мешканців Київської, Львівської та Миколаївської областей", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зловмисники, виконуючи "ролі" нотаріусів або власників земельних ділянок, протягом трьох років вводили в оману іноземця, який шукав в Україні земельні ділянки для облаштування відпочинкових комплексів. Щоб переконати іноземця у справжності та законності своїх дій вони використовували підроблені правовстановлюючі документи.

Наразі правоохоронці затримали організатора злочину, він був затриманий під час отримання грошових коштів від іноземця. Наразі він перебуває під вартою. Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

"Із ще чотирма співвиконавцями злочину проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення їм про підозру та обрання запобіжних заходів з урахуванням ролі кожного з них у вчиненні шахрайських дій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівненській області співробітників банку підозрюють у привласненні майже 900 тис. гривень.