ua en ru

В Києві пройшли протести проти "рейдерської атаки" на "БРСМ-Нафту"

В Києві пройшли протести проти "рейдерської атаки" на "БРСМ-Нафту" Фото: мітинг співробітників "БРСМ-Нафти" 30 листопада

30 листопада працівники однієї з найбільших в Україні мережі АЗС "БРСМ-Нафта" провели пікетування засідання Кабінету міністрів України, пройшли протестною ходою до Генеральної прокуратури України, під стінами якої продовжили акцію протесту. Учасники мітингу вимагали зупинити "рейдерську атаку" на компанію з американськими інвестиціями "БРСМ-Нафта" з боку Державної фіскальної служби і звільнити главу відомства Романа Насірова через "причетність до атаки" на компанію, передають українські ЗМІ.

"Рейдерська атака на компанію триває два з половиною роки поспіль. У минулому році атака на "БРСМ-Нафту" почалася зі вибухів у Переяслав-Хмельницькому районі і закінчилася терактом на нафтобазі. В результаті рейдерства загинуло 12 невинних людей, ці злочини умисно не розслідуються. Ми вийшли на мітинг, щоб запитати: скільки ще людей має загинути під час рейдерських атак на "БРСМ-Нафту", щоб керівництво уряду і Генпрокуратури нарешті зупинили рейдерство. Працівники компанії шоковані, що Генпрокурор Юрій Луценко навіть не вийшов до тисячі людей, які приїхали до нього з усієї України. Хто буде нести відповідальність за такі жертви в результаті дій рейдерів?", - зазначив директор департаменту стратегічного маркетингу компанії "Стейт Ойл" Олександр Мельничук.

За даними ЗМІ, в акції протесту взяли участь більше 1000 робітників "БРСМ-Нафта". У компанії "блокування" підприємств мережі називають незаконним, а також заявляють, що працівники ДФС "захопили об'єкти компанії, через що люди вже місяць не можуть потрапити на свої робочі місця".

Крім того, працівники компанії звинувачують у "рейдерській атаці" голову Державної фіскальної служби Романа Насірова і вимагають від уряду звільнити його. Робітники і члени їхніх сімей просять президента України Петра Порошенка та генерального прокурора України Юрія Луценка зупинити "знищення" однієї з найбільших в Україні мережі АЗС "БРСМ-Нафта".

Співробітники мережі АЗС прийшли на мітинг з гаслами: "Руки геть від "БРСМ", "Поверніть нашу роботу", "Пане президенте! Просимо захисту від рейдера Насірова", "Сім'ї працівників "БРСМ-Нафти" вимагають звільнити Насірова", "Насіров відбирає підприємства, відбирає роботу, працює на рейдерів", "Насіров підставляє президента, вводить в оману генпрокурора, знищує Україну!", "Насиров зніщує приватну власність!" та інші.

"У ці хвилини закривають мою АЗС... Я не знаю, за що будуть жити мої діти взимку", - заявила касир АЗС Тетяна Саєнко, яку підтримав і помічник оператора АЗС Максим Копиченко.

За даними компанії, Державна фіскальна служба, провівши обшуки в компанії, до цих пір не покинула об'єкти компанії. Юристи "БРСМ-Нафти" заявляють, що мають на руках рішення судів, якими зобов'язують працівників ДФС покинути підприємства і розблокувати АЗС. Однак ДФС судові рішення, які вже вступили в законну силу, не виконує при тому, що компанія "БРСМ-Нафта" входить в топ-100 платників податків України, заявили в компанії.

"Ми передали звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою звільнити главу ДФС Романа Насірова. Також передали Генеральному прокурору Юрію Луценку докази причетності голови ДФС Романа Насірова до рейдерських атак з метою заволодіння приватною власністю. Сподіваємося, що працівники компанії будуть почуті і керівництво країни не дозволить повністю відібрати приватну власність", - зазначив Олександр Мельничук.

Як повідомлялося раніше, за інформацією ЗМІ, від "рейдерських атак" з боку високопоставлених чиновників, в Україні в цьому році постраждали більш як 2600 підприємств. Окрім ситуації на "БРСМ-Нафті", найбільш гучними "рейдерськими захопленнями" стали "атаки" на ВАТ "Житомирські ласощі" і на одеську стивідорну компанію "Трансінвестсервіс".