ua en ru

У Києві проректору одного з університетів повідомили про підозру у привласненні держкоштів

У Києві проректору одного з університетів повідомили про підозру у привласненні держкоштів Фото: прокуратура (УНІАН)

Проректора підозрюють у привласненні понад 700 тис. гривень

Проректору столичного університету повідомлено про підозру у привласненні понад 700 тис. гривень державних коштів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру проректор-головний бухгалтер одного із столичних університетів, за фактом привласнення грошових коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, перебуваючи на вказаній посаді, зловмисниця незаконно внесла в офіційні документи завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

Так, в подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунку університету з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 700 тис. гривень.

За результатами розслідування головному бухгалтеру - проректорові повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.

В даний час, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 320 тис. гривень. Крім того, на розгляді у суді знаходиться клопотання про відсторонення її від посади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кам'янці-Подільському Хмельницької області правоохоронці під час одержання неправомірної вигоди затримали декана одного з факультетів національного університету імені Івана Огієнка.