ua en ru

У Києві прокуратура повідомила про підозру гвалтівнику і шантажисту

У Києві прокуратура повідомила про підозру гвалтівнику і шантажисту Фото: прокуратура (УНІАН)

Злочинцеві обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

У Києві прокуратура повідомила про підозру гвалтівнику і шантажисту, який запросив дівчину на співбесіду до себе додому під виглядом роботодавця. Про це повідомлення прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру гвалтівнику, який під виглядом роботодавця через оголошення запросив дівчину на співбесіду, а вже під час зустрічі здійснював численні акти зґвалтування, які записував на відеокамеру, і вимагав від потерпілої 2 тис. доларів за розповсюдження відео в інтернеті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, проведено комплекс невідкладних слідчих дій і розшукових заходів, завдяки яким вдалося затримати 45-річного чоловіка, який вчинив ряд злочинів по відношенню до потерпілої.

Так, зловмисник під виглядом роботодавця розмістив неправдиве оголошення в інтернеті про пошук та підбір їм кандидатів на працевлаштування в сфері обслуговування. Далі він побачив оголошення 21-річної дівчини, яка шукала роботу. Чоловік зателефонував їй і запросив на співбесіду до себе додому.

Під час "співбесіди", чоловік у стані алкогольного сп'яніння почав здійснювати над потерпілої численні акти насильства природним і неприродним способом, супроводжуючи це заподіянням тілесних ушкоджень.

Крім цього, зловмисник зв'язав дівчину і знімав на свій мобільний телефон акти зґвалтування. На наступний день ґвалтівник відпустив дівчину додому, аби та принесла йому 2 тис. доларів за розповсюдження відео в інтернеті.

Затриманому повідомлено про підозри щодо ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене повторно, із застосуванням фізичного насильства), ч. ст 2. 146 (незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань), ч. 1 ст. 189 (вимагання) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що велика онлайн-платформа для обміну дитячою порнографією Elysium, якою користувалися майже 90 тисяч осіб, ліквідована в результаті міжнародного розслідування.