ua en ru

У Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванок Фото (РБК-Україна): у Києві проходить мегамарш вишиванок

Пройтися вулицями міста біля зібралося близько 2 тисяч киян

У Києві проходить 15-ий мегамарш у вишиванках. Пройтися вулицями міста біля Золотих Воріт зібралося близько 2 тисяч киян, передає кореспондент РБК-Україна.

Одна із організаторок мегамаршу Юлія Капшученко- Шумейко розповіла, що цей захід відбувається двічі на рік - весною та восени, та був започаткований у 2008 р.

"Наша мета єдина була у 2008 р., коли вперше на перший марш вийшло кілька людей, тоді Андрій Бабінський (голова ГО " Мегамарш" - ред.) хотів популяризувати український одяг. І тепер мета, щоб цей одяг перестав бути парадним, але став нехай навіть святковий, але щоб його по-іншому сприймали", - говорить Капшученко-Шумейко.

Розпочався марш виконанням українського гімну. Учасники заходу отримали подарунки від ГО "Мегамарш": сертифікати на відпочинок у анти-кафе, вишиваки тощо.

До маршу долучилися і представники української діаспори - поляки, росіяни та чехи.

Марш з піснею та вигуками " Слава Україні", "Героям слава" рушив за маршрутом Золоті ворота - Софіївська площа -Михайлівська площа - Європейська площа - Арка Дружби народів. Під аркою відбудеться концерт за участі гуртів "Мрія Життя", "Колір Ночі" та ін. Також там пройде благодійна акція " Небо одне для всіх", де продаватимуться жовто-блакитні кульки, а виручені кошти підуть на підтримку Київського опікового центру, де перебувають військові з зони АТО.

Також біля Арки дружби народів відбудется конкурс на найдовшу косу.У Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванокУ Києві проходить мегамарш вишиванокУ Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванок

У Києві проходить мегамарш вишиванок

Фото - РБК-Україна

Нагадаємо, на марш вишиванок в Одесі прийшов Саакашвілі.