ua en ru

У Києві злочинець викрав авто за допомогою евакуатора

У Києві злочинець викрав авто за допомогою евакуатора Фото: злочинець викрав авто на евакуаторі

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років

Співробітники київської поліції затримали викрадача, який заволодів чужим автомобілем, використовуючи евакуатор. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва.

"Зловмисник обдурив водія спецтранспорту з допомогою підробленого технічного паспорта. Таким чином йому вдалося перевезти чужий автомобіль в гаражний кооператив", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, до Солом'янського управління поліції звернувся власник KIA Sportage з повідомленням, що з проспекту Комарова зник його автомобіль. Слідчі дослідили місце злочину, опитали місцевих жителів і співробітників сусідніх фірм. Так оперативники з'ясували, що машину відвезли на евакуаторі.

Вкрадений автомобіль співробітники поліції виявили в боксі одного з гаражних кооперативів. Там же затримали викрадача, який щойно запросив майстра СТО виготовити "втрачений" ключ від машини. Під час огляду гаража у зловмисника вилучили KIA Sportage, стартовий пістолет і автомобіль, який використовував чоловік.

Після експертиз і збору доказів, кримінальне провадження з обвинувальним висновком направлено до суду для обрання покарання зловмисникові. Йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з імовірною конфіскацією майна.

altalt

Фото: вилучені предмети під час огляду гаража злочинця

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Державної прикордонної служби України та Міністерства внутрішніх справ Молдови в рамках спільних міжнародних заходів викрили злочинну схему розкрадання транспортних засобів у країнах Європейського Союзу.