ua en ru

У Києві правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 250 млн гривень

У Києві правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 250 млн гривень Фото: Державна фіскальна служба України (ch.sfs.gov.ua)

Конвертцентр діяв на території Києва, Київської, Дніпропетровської і Харківської областей

У Києві співробітники податкової поліції Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби ліквідували конвертцентр з оборотом понад 250 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС України.

Повідомляється, що правоохоронці встановили групу осіб, які надавали послуги з мінімізації податкових зобов'язань та переведення безготівкових коштів у готівку на території Києва, Київської, Дніпропетровської і Харківської областей.

"Для здійснення незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права ряду фіктивних підприємств. На їх рахунки від компаній реального сектора економіки надходили безготівкові кошти за нібито придбані товари чи надані послуги. Після цього кошти знімалися готівкою в банкоматах та касах чотирьох банків і, за винятком 10-12%, які служили винагородою за незаконну конвертацію, передавались замовникам таких послуг", - заявили в ДФС.

Загальний обіг конвертаційного центру склав понад 250 млн гривень. В даний час встановлено ряд компаній вигодонабувачів.

"В результаті обшуку, проведеного в Києві, було виявлено та вилучено понад 513 тис. гривень готівкою в національній та іноземній валюті, 102 друку підприємств, комп'ютерну техніку, банківські картки, а також фінансово-господарські документи та чорнові записи, що свідчать про незаконну діяльність", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Головного управління Державної фіскальної служби в Сумській області ліквідувала конвертцентр з оборотом понад 90 млн гривень.