ua en ru

У Києві за допомогою електронних кодів буде ознаковано 300 пам'яток архітектури

У Києві за допомогою електронних кодів буде ознаковано 300 пам'яток архітектури Фото: QR-код на пам'ятнику

Про пам'ятники архітектури можна буде дізнатися більше, не відвідуючи бібліотеки

У Києві буде ознаковано 300 пам'яток архітектури. Про це сьогодні заявила під час прес-конференції директор департаменту культури КМДА Діана Попова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми починаємо масштабний проект, який в цілому триватиме більше року для позначення трьохсот найбільших пам'яток архітектури в Києві", - заявила Попова.

Також вона повідомила, що перші 38 ознакованих пам'яток будуть представлені завтра в рамках святкування Дня Києва.

"І вже завтра перші 38 ви побачите. До кінця 2015 року перші 100 будуть помічені", - повідомила директор департаменту культури КМДА.

За словами Попової, позначення відбудеться, зокрема, за рахунок QR-кодів.
"І дійсно це новим способом зроблено за допомогою QR-кодів і за допомогою розширених можливостей, які дає телекомунікація з цього приводу", - зазначила вона.

Як пояснила керівник департаменту культури КМДА, такий проект потрібен, щоб можна було дізнатися більше про пам'ятки архітектури, не відвідуючи бібліотеки.

"Це дійсно так само комунікаційний проект. Тому що дійсно є дуже багато людей, які хотіли б щось знати і розуміти про ці будівлі, які нас оточують, але все лінуються, яким чином дістатися бібліотек для того, щоб почитати", - сказала Попова.

Нагадаємо, в Києві у 2015 р. планується зведення пам'ятника Данте Аліг'єрі.