ua en ru

У Києві поліція вилучила у пасажира метро боєприпаси

У Києві поліція вилучила у пасажира метро боєприпаси Фото: поліція (РБК-Україна)

Чоловік відмовився пояснювати куди і з якою метою перевозив боєприпаси

У Києві на станції метро "Вокзальна" поліція вилучила у пасажира боєприпаси. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

"Під час перевірки документів на станції метро "Вокзальна" правоохоронці виявили у підозрілого хлопця гранату РГД-5, запал до неї, три димові шашки та два глушники до АКМ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі правоохоронці встановили особу затриманого, ним виявився уродженець Чернігівської області. Чоловік заявив, що частину боєприпасів знайшов у Рівненській області, інші - замовив через Інтернет. Втім, він відмовився пояснювати куди і з якою метою перевозив боєприпаси.

"Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучені боєприпаси відправлені на експертне дослідження. Фігурантові загрожує до семи років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

altalt

Фото: вилучені боєприпаси (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаївській області у ході відпрацювання оперативно-профілактичної операції "Зброя та вибухівка" поліція вилучила арсенал зброї.