ua en ru

У Києві відкрили центр для надання допомоги переселенцям

У Києві відкрили центр для надання допомоги переселенцям Фото: переселенці з Донбасу та Криму

Хаб для допомоги переселенцям буде працювати півроку

У Києві у вівторок, 18 серпня, відкрили хаб "Будинок вільних людей", який буде надавати допомогу переселенцям з Луганської та Донецької областей, а також Криму, передає кореспондент РБК-Україна.

Відтепер у форматі "єдиного вікна" вимушені переселенці з Донбасу та Криму будуть отримувати юридичну, психологічну та гуманітарну допомогу у столиці за адресою: вул. Фрунзе, 13д.

Відповідну допомогу надаватимуть представники чотирьох громадських організацій: Крим-SOS, Схід-SOS, Новий Донбас, Центр зайнятості вільних людей.

"Ви, я вже думаю, знаєте, яку допомогу ми будемо надавати. Це допомога, як юридична, так і психологічна, соціальна допомога, це допомога по працевлаштуванню, це допомога у повноцінної адаптації переміщеним особам. Це гуманітарна, природно, допомогу",- сказала координатор проекту Таміла Ташина.

За словами представників проекту, відкриття хаба відбулося за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID). Будинок для надання допомоги переселенцям буде працювати 6 місяців, поки достатньо коштів на його функціонування.

Нагадаємо, ООН почала роздавати готівку постраждалим від конфлікту на Донбасі.