ua en ru

ООН почала роздавати готівку постраждалим від конфлікту на Донбасі

ООН почала роздавати готівку постраждалим від конфлікту на Донбасі Фото: будівля ООН

Кожній людині видають суму в гривнях, що дорівнює 20 доларам

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) приступила до розподілу готівки в районах Луганської та Донецької областей, що знаходяться під контролем уряду. Про це повідомляє центр новин ООН.

"ВПП надає допомогу у вигляді готівкових грошей там, де функціонують банки і ринки, з тим щоб люди могли повернутися до нормального життя, порушеною конфліктом", - заявив представник ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні.

Він додав, що готівкові кошти, так само як електронні ваучери, які ЗПС роздає в інших районах, дозволять людям придбати продукти харчування, які не входять в продуктові пайки - свіжі овочі, м'ясо та молочні продукти.

В ООН вважають, що допомога у вигляді готівкових грошей буде частково сприяти розвитку місцевої економіки.

Першим регіоном, де цього тижня почалася роздача готівки, став північ Луганської області. Кожній людині видають суму в гривнях, рівну 20 дол. Гроші призначені для купівлі продуктів харчування, але їх одержувачі зможуть розпорядитися ними на власний розсуд.

У ВПП зазначають, що до кінця року її співробітники збираються надати продовольчі набори, ваучери та готівкові кошти понад 575 тис. осіб, потерпілих у зв'язку з конфліктом на сході України. До теперішнього часу ВПП вже надала допомогу 200 тис. мешканців України.

Нагадаємо, УВКБ ООН виділить 7 млн грн для переселенців у Дніпропетровській області.

"Основною метою програми є надання одноразової грошової допомоги для забезпечення першочергових потреб, пов'язаних з вимушеним переселенням. Програма розрахована на найбільш вразливі категорії населення, такі як багатодітні сім'ї, особи з обмеженими можливостями, батьки-одинаки та вагітні жінки. Очікується, що до кінця року близько 3 600 вимушених переселенців отримають одноразові виплати у розмірі 2 000 гривень", - йдеться в повідомленні прес-служби УВКБ ООН.