ua en ru

У Києві відкрили Бюро федеральної землі Баварія

У Києві відкрили Бюро федеральної землі Баварія Фото : відкриття Бюро федеральної землі Баварія в Україні (kyivcity.gov.ua)

В результаті відкриття Бюро Україна і Німеччина зможуть реалізувати багато спільних планів

У Києві відкрили Бюро федеральної землі Баварія в Україні. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

В результаті відкриття Бюро Україна і Німеччина зможуть реалізувати багато спільних планів, зокрема, в економічній сфері, машинобудуванні, аграрному секторі, культурних проектах.

Державний міністр з питань Європи та міжрегіональних відносин Баварії Беата Мерк, яка була присутня на відкритті, що домовленість про створення Бюро була досягнута менше року тому.

"Я рада, що ця ідея була реалізована в стислі терміни", - сказала міністр.

Вона додала, що в такий складний час дуже важливий діалог між країнами. За словами міністра, присутність на відкритті Бюро чиновників і політиків України свідчить про зацікавленість у поглибленні співробітництва в різних сферах.

"Нашою присутністю в Києві ми хочемо показати, що ми - надійні партнери для українців. І в Баварії сподіваються, що україна зможе стати стабільною і процвітаючою країною. Ми прагнемо підтримувати процес реформ в Україні. Тому успіх України - важливий для всіх нас у Європі", - сказала Мерк.

У відкритті Бюро Баварії в Україні також взяли участь мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Германия виділить 2 млн євро для гуманітарних проектів на Донбасі.