ua en ru

У Києві оперативники затримали кримінального авторитета "Гегу Озуретського"

У Києві оперативники затримали кримінального авторитета "Гегу Озуретського" Фото: "Гега Озуретський"

"Гега Озуретський" видворений з України

Оперативники Національної поліції Києва затримали в Україні громадянина Грузії, кримінального авторитета на прізвисько "Гега Озуретський". "Злодій у законі" мав намір керувати в Україні організованими злочинними угрупуваннями та перерозподілити із кримінальними авторитетами сфери впливу, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Він ‑ 42-річий уродженець Грузії, мешкає у Греції, де його "коронували" у 2014 році. На територію України приїхав у 2017 році до Одеси, згодом перебрався у столицю. До речі, паспорт громадянина України йому видали у грудні 2013 року у місті Луганськ, тож ми перевіряємо цю інформацію", ‑ зазначив начальник головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, оперативники дізналися, що "Гега Озургетський" мав намір встановити та розширювати свій вплив на кримінальні процеси у регіонах, згуртовувати діяльність окремих організованих груп для посилення їх злочинної діяльності, виконувати загальні організаційно-розпорядчі функції щодо організації їх діяльності. А також, проведення та безпосередню участь у кримінальних "сходках" ватажків злочинного світу для вирішення основних питань щодо перерозподілу сфер впливу.

""Гега Озургетський" намагався залучити до протиправної діяльності якомога більше молоді, аби зберегти та розвивати кримінальні традиції", - додали в МВС.

Відомо, що на цей час його громадянство України скасовано. А самого авторитета видворено за межі держави із забороною в’їзду на три роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України за інформацією Інтерполу затримали в Житомирі громадянина однієї із закавказьких країн, який перебував у міжнародному розшуку Інтерполу за вбивство. Правоохоронці встановили, що затриманий мав статус "смотрящего" по одному з виправних установ обласного центру. В розшук він був оголошений в кінці весни 2016 роки за вбивство "конкурента" в одному з розважальних закладів Житомира.