ua en ru

У Києві та області стартував набір у рибний патруль

У Києві та області стартував набір у рибний патруль Фото: рибалки

На Київ та Київську область планується набрати 63 інспектори

У Києві та Київській області і розпочався набір у рибний патруль. Про це на прес-конференції заявив голова Державного рибного агентства господарства України Ярема Ковалів, передає кореспондент "РБК-Україна".

"Прийом заяв триватиме 30 днів. Після цього - навчання. Після цього вихід нових рибних патрулів і презентація їх у Києві та Київській області. Очікуємо, що це буде на початку березня місяця - в кінці лютого", - повідомив він.

За словами першого заступника голови Державного агентства рибного України Павла Гвозденка, планується в столиці і області набрати 63 інспекторів.

"На Київ та Київську область планувалося набрати 63 інспектори", - сказав він.

Разом з тим, перший заступник агентства заявив, що в рамках запуску проекту планується закупівля швидкісних катерів.

"Планується закупівля нових човнів, високошвидкісних, встановлення нових двигунів з потужністю 150 кінських сил, які будуть набагато більш швидкими і будуть також більш економні", - повідомив він.

Також, за словами Павла Гвозденка, рибний патруль буде використовувати дрони.

"Ми плануємо використовувати так звані дрони - це безпілотні літальні апарати, які в собі мають камеру і з їх допомогою буде патрулювати водойма", - зазначив він.

Одночасно планується використання приладів нічного бачення.

"Також будуть використовуватися, звичайно, і прилади нічного бачення", - зазначив Гвозденко.

Разом з тим Павло Гвозденко зазначив, що для запуску проекту по всій Україні необхідно мінімум 127 млн грн.

"Що щодо тиражування проекту на всю територію України, то тут у нас фінансування, оптимальне, яке нам необхідно, воно складає близько 225 млн грн. Мінімальна необхідна сума - 127 млн грн. Частину цих коштів ми плануємо отримувати від міжнародних донорів", - повідомив перший заступник Держрибагенства.

Нагадаємо, в жовтні міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко прогнозував створення рибного патруля в Україні за аналогом до новоствореної поліції.