ua en ru

ГПУ викрила схему розкрадання на 30 млн гривень

ГПУ викрила схему розкрадання на 30 млн гривень Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Під час обшуків вилучили 3 млн гривень та 70 тис. доларів США

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) викрила незаконну схему розкрадання коштів та ухилення від сплати податків низкою підприємств, повідомила прес-служба ГПУ.

"Установлено, що групою осіб у період 2016-2017 роках на території Києва та Київської області створено та придбано низку суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в проведенні фінансово-господарських операцій по переведенню безготівкових коштів у готівку, формуванню дебіторської заборгованості, витрат та податкового кредиту для інших суб’єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, цінних паперів, виконання робіт, надання послуг", - зазначили в ГПУ.

За версією слідства, група осіб здійснювала фінансові операції з коштами, які надходили, у тому числі від одного із ТОВ, за начебто виконанні робіт (послуг), які фактично ними не виконувались, що призвело до ненадходження до бюджету податків на суму понад 30 млн гривень.

У ході проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено 55 печаток, документацію підприємств, електронні носії інформації, мобільні телефони, флеш-носії з відомостями про проведення "безтоварних" операцій, кошти від незаконної діяльності на суму понад 3 млн грн та 70 тис. доларів США, а також пристрій, схожий на бойовий пістолет "Макарова" та предмет, схожий на гранату Ф-1.

ГПУ викрила схему розкрадання на 30 млн гривеньГПУ викрила схему розкрадання на 30 млн гривеньГПУ викрила схему розкрадання на 30 млн гривеньГПУ викрила схему розкрадання на 30 млн гривень

Фото: обшуки (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше в Києві ліквідували конвертцентр з обігом у 700 млн гривень.