ua en ru

У Києві та області відчувається запах гару: що відомо

У Києві та області відчувається запах гару: що відомо Фото: у Києві та області відчувається сильний запах гару (Ірина Гамерська, РБК-Україна)

У Києві та області відчувається стійкий запах гару. Співробітники ДСНС працюють над з'ясуванням причини сильного задимлення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-секретаря ДСНС у Києві Світлани Водолаги.

"У Києві нічого не горить, що могло б спричинити такий смог. Управління ДСНС в Київській області також поки не може назвати причину цього смогу. Плануємо підіймати дрон, якщо отримаємо дозвіл, щоб встановити причину", - підкреслила прес-секретар.

У Києві та області відчувається запах гару: що відомоАвтоматична система моніторингу стану повітря в Києві також фіксує сильне забруднення. Індекс якості повітря (CAQI) в столиці варіюється від поганого до дуже поганого зі значеннями від 59 до 83 пунктів.

У Києві та області відчувається запах гару: що відомоЗа словами очевидців, запах гару поступово поширюється з півночі області і накриває Київ.

Оновлено (18:26)

За інформацією КМДА, у Вишгородському районі Київської області сталося загоряння торфу. Киянам, особливо жителям Оболонського району, рекомендують закрити вікна і обмежити перебування на вулиці. На місці працює екіпаж ГУ ДСНС України.

У Києві та області відчувається запах гару: що відомо

Оновлено (19:50)

За інформацією Укргідрометеоцентру станом на 19:00 територія України перебуває у малоградієнтному полі зі слабким вітром та низькою вологістю.

ДСНС повідомляє, що наразі у Києві та Київській області відмічають імлу. Зазначається, що імла - це атмосферне явище, яке полягає у погіршенні метеорологічної дальності видимості в нижньому шарі атмосфери за рахунок підвішених частинок пилу, диму, гарі.

Також зазначається, що імла утворилася через перенос повітряних мас з півночі, північного сходу, з районів, де певний проміжок часу були відсутні опади.

ДСНС заявляє, що це явище не є якимось аномальним чи небезпечним.

У Києві та області відчувається запах гару: що відомо