ua en ru

У Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь Бандери

У Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь Бандери Фото: смолоскипна хода в Києві (РБК-Україна)

Кількасот патріотів із запаленими факелами колоною рушили бульваром Шевченка до Майдану

У Києві низка націоналістичних організацій влаштували смолоскипну ходу з нагоди дня народження провідника й ідеолога ОУН-УПА Степана Бандери. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Кількасот учасників акції спочатку зібралися на Володимирській вулиці. Згодом активісти із запаленими факелами та барабанами організованою колоною рушили бульваром Тараса Шевченка. Вони мають пройти через вул. Хрещатик до Майдану Незалежності.

За правопорядком під час ходи патріотів у Києві стежать близько 2 тисяч правоохоронців.

У Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь БандериУ Києві націоналісти проводять смолоскипну ходу на честь Бандери

Фото: смолоскипна хода на честь Бандери в Києві (РБК-Україна)

Як розповів раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, сьогодні по всій території України відбуваються масові заходи з нагоди відзначення 109-ї річниці з дня народження Степана Бандери.

"У зв’язку з цим у 20 регіонах держави заплановано проведення 54 масових заходів за участю понад 8,4 тисяч осіб. Безпеку під час проведення ходи забезпечуватимуть 1,2 тисячі поліцейських та 730 військовослужбовців Нацгвардії", ‑ резюмував Яровий.

Нагадаємо, раніше у Національній поліції заявили, що в цілому святкові заходи в Україні в новорічну ніч пройшли без суттєвих порушень публічної безпеки та порядку.