ua en ru

У Києві напали на оператора знімальної групи і відібрали відеокамеру

У Києві напали на оператора знімальної групи і відібрали відеокамеру Фото: у Києві напали на оператора

Чоловіки вимагали від журналіста припинити зйомку

У Києві В Голосіївському районі вчора, 10 серпня, чоловіки напали на оператора знімальної групи і відібрали відеокамеру, щоб не дати журналісту зняти сюжет. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"10 серпня близько 16 години надійшло повідомлення від журналіста про те, що в Голосіївському районі невідомі особи напали на оператора знімальної групи і відібрали відеокамеру", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив журналіст, знімальна група прибула на проспект Голосіївський 46/1, щоб підготувати відеосюжет. В цей час невідомий чоловік став вимагати припинити зйомку. Проте журналісти продовжили свою роботу. До першого приєднався ще один; далі вони силою забрали відеокамеру і зникли в невідомому напрямку.

Правоохоронці знайшли відеокамеру на території будівельного майданчика без карти пам'яті, на якій був відзнятий матеріал.

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського РУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Міліція затримала 28-річного уродженець Миколаївської області, раніше судимого. Зараз йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України.

Нагадаємо, на проспекті Свободи в Києві в салоні тролейбусі п'яний в ніч на 26 травня побив журналістку, уродженку Краматорська.