ua en ru

У Києві метро і наземний транспорт перейдуть на єдину систему оплати проїзду

У Києві метро і наземний транспорт перейдуть на єдину систему оплати проїзду Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Розробляється нова автоматизована система оплати проїзду

Всі елементи автоматизованих систем оплати проїзду в КП "Київський метрополітен" і "Київпастранс" будуть доопрацьовані і об'єднані в єдину міську систему. Про це повідомили у столичній міській державній адміністрації.

Зокрема, анонсується, створення загального процесингового центру по обробці даних, і формування фінансової звітності.

"Вирішено модернізувати і дооснастити всі існуючі елементи відповідних автоматизованих систем КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" для об'єднання в єдину загальноміську систему оплати проїзду. Крім того, планується створення спільного процесингового центру з обробки даних, управління, розрахунків і формування фінансової звітності, системи продажів і поповнення електронного проїзного квитка", - йдеться в повідомленні.

Стало відомо, що розробити такий проект і впровадити таку систему доручено протягом місяця департаментам інформаційно-комунікаційних технологій та транспортної інфраструктури КМДА.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Києві з 15 липня планують збільшити плату за проїзд у транспорті, який курсує у звичайному режимі руху, і в маршрутних таксі. Так, комунальне підприємство "Київпастранс" може підняти тариф на перевезення пасажирів в наземному громадському транспорті до 8 грн за одну поїздку.