ua en ru

У Києві та Львові "мінували" вокзали, в Одесі та Києві - аеропорти

У Києві та Львові "мінували" вокзали, в Одесі та Києві - аеропорти Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Жодне з повідомлень не підтвердилося

Протягом середи, 19 червня, до поліції різних міст України надійшли повідомлення про замінування аеропортів Одеси та біля Києва, а також київського та львівського залізничних вокзалів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення міністра інфраструктури Володимира Омеляна у Facebook.

Зокрема, з його слів, надійшли повідомлення про замінування аеропорту Одеси, а також "Борисполя" і "Жулян" у Києві.

Крім того невідомі заявляли про "мінування" центральних вокзалів Львова та Києва.

"І на завершення чарівного вечора "чудового" дня повідомлення про "мінування" летовищ Одеси, Борисполя, Жулян, центральних вокзалів Києва і Львова", - написав Омелян.

Він зазначив, що всі ці повідомлення не підтвердилися, однак поліції довелося вжити всіх заходів перевірки, у тому числі евакуювати людей.

"Розуміємо, що повідомлення фейкові, але повинні вжити всі заходи перевірки, включно з евакуацією людей. Вибачте, за тимчасові незручності, але ми мусимо дбати про вашу безпеку", - написав міністр.

Він також додав, що в більшості випадків дзвінки про "мінування" здійснюються з окупованих територій.

"Російські спецслужби розважаються...", - вважає Омелян.

Зазначимо, ввечері 19 червня до поліції Києва надійшло повідомлення про замінування центрального вокзалу. Правоохоронці перекрили входи до Центрального та Південного вокзалу та скеровували пасажирів до поїздів через бічні підземні переходи. Водночас рух потягів відбувався за розкладом.

Нагадаємо, 18 червня поліція Харкова перевіряла повідомлення про замінування 38 об'єктів міста та області, жодне з яких не підтвердилося. Згодом поліція кваліфікувала повідомлення про масове "мінування" як терористичний акт.