ua en ru

У Києві ліквідовано конвертцентр з щомісячним обігом понад 700 млн гривень

У Києві ліквідовано конвертцентр з щомісячним обігом понад 700 млн гривень Фото: СБУ накрила "конверт" з оборотом понад 700 млн гривень в місяць

Шахраї використовували фіктивні операції, у тому числі і з цінними паперами

Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Києві діяльність конвертаційного центру з щомісячним обігом понад 700 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

altaltalt

Згідно з повідомленням, правоохоронцями було встановлено, що центр надавав послуги з ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів в бюджет та їх легалізації комерційним підприємствам з усіх регіонів України.

Для здійснення операцій зловмисники використовували фіктивні безтоварные операції та нелегальні операції з цінними паперами за допомогою створених ними інвестиційних фондів.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання організаторів конвертцентру у столиці співробітники спецслужб вилучили фінансово-господарську документацію, бланки підприємств з печатками, незаповнені акти виконання підрядних робіт, чернетки із записами, які доводять проведення незаконних фінансових операцій.

Крім того, вилучено 21 комп'ютер, обладнаний системою "клієнт-банк", майже 240 печаток і більше 100 кліше фіктивних підприємств, понад 300 тис. гривень, майже 3 тис. доларів, 1,5 тис. євро.

Накладено арешт на рахунки 47 підприємств, відкритих організаторами в банківських установах.

Нагадаємо, раніше СБУ ліквідувала в Києві конвертцентр з річним оборотом понад 530 млн.