ua en ru

Конвертцентр з річним обігом понад 530 млн гривень ліквідовано у Києві

Конвертцентр з річним обігом понад 530 млн гривень ліквідовано у Києві Фото: у Києві ликвидорован конвертцентр з обігом понад 530 млн гривень

Держава недоотримала понад 88 млн гривень податків і зборів

Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби Києва ліквідували, конвертаційний центр з річним обігом понад 530 млн гривень, який функціонував у столиці. Про це повідомляє прес-служба ДФС ан совїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, особи-організатори конверцентра зареєстрували і придбали 15 транзитних і фіктивних фірм, на рахунки яких у 3 банках підприємства реального сектору економіки (зокрема, аграрні) перераховували кошти за нібито придбані товари та послуги.

Зазначені фірми формували власний незаконний податковий кредит за рахунок підприємств-імпортерів аграрної продукції.

Згодом, перераховані кошти переводилися у готівку через банкомати, за вирахуванням 10-12% "винагороди" конвертаторам.

Загальний обіг проконвертованих протягом 2015-2016 років коштів склав понад 530 млн гривень. Сума завданих державному бюджету збитків становить понад 88 млн гривень.

За результатами проведених у Києві, Київській та Закарпатській областях 14 обшуків виявлено та вилучено 100 тис. гривень готівкою, комп'ютерна техніка, банківські картки, 16 печаток, чорнові записи та документи, що підтверджують ведення незаконної діяльності.

У Києві ліквідовано конвертцентр з обігом понад 530 млн грн Співробітниками ГУ ДФС у м. Києві в рамках розслідування кр...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 30 січня 2017 р.

Нагадаємо, на початку січня у Києві ліквідовано конвертцентр з обігом 136 млн гривень.