ua en ru

У Києві до кінця тижня може утворитися смог

У Києві до кінця тижня може утворитися смог Фото: смог (УНІАН)

У Києві спостерігаються важкі погодні умови

Через важкі погодні умови у Києві до кінця тижня може утворитися смог. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Станом на 10 серпня у столиці спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню і вмісту шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічної серпанку). За прогнозом Українського гідрометцентру, спекотна погода і рівень забруднення (з можливою тенденцією до подальшого зростання) протримаються до кінця поточного тижня, що може призвести до утворення метеорологічної димки", - йдеться в повідомленні.

Так, протягом 9-10 серпня перевищення гранично допустимої концентрації оксиду вуглецю - 1 - 2.6 спостерігається в районах Бессарабської площі, Деміївської площі, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженка і Скляренка.

На даний момент Держспоживслужба здійснює контрольні заміри повітря для визначення наявності в повітрі концентрації шкідливих речовин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні в липні в п'ять разів збільшилася кількість загиблих від надзвичайних ситуацій.