ua en ru

У Києві з 1 липня змінюється порядок надання пільг на проїзд в метро

У Києві з 1 липня змінюється порядок надання пільг на проїзд в метро Фото: метрополітен Києва

Безкоштовний проїзд в метро окремим категоріям населення буде надаватися виключно на підставі "Картки киянина"

У Києві сьогодні, 1 липня 2015 р. змінюється порядок надання надання пільг на проїзд в метро. Безкоштовний проїзд в метрополітені окремим категоріям населення міста Києва буде надаватися виключно на підставі "Картки киянина", передає прес-служба київського метрополітену.

Зокрема, з 1 липня 2015 року безкоштовний проїзд в метрополітені надається пенсіонерам Києва, інвалідам III групи, учасникам війни, членам сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, особам, які мають особливі заслуги перед країною, особам, які мають особливі трудові заслуги перед країною, непрацюючим працездатним особам, які здійснюють догляд за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом або за престарілим, який досяг 80-річного віку, соціальним працівникам, соціальним робітникам, фахівцям із соціальної роботи комунальних установ/закладів соціального захисту населення і державним соціальним інспекторам.

Також пільги на проїзд в метро поширюються на патронажних сестер міського Товариства Червоного Хреста, перекладачів жестової мови Київської організації УТОГ, батьків багатодітної сім'ї, особи, які не мають право на пенсію в розумінні закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам", особи, переміщені з районів проведення антитерористичної операції, які віднесені виключно до вказаних категорій.

"Громадянам вищевказаних категорій, які ще не отримали "Картку киянина", для її оформлення та отримання необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій або в Департамент соціальної політики КМДА", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві соціальної політики повідомляли, що пільговий проїзд для пенсіонерів, чорнобильців та інвалідів з 1 червня зберігається.