ua en ru

У Києві виконавець держзамовлення на виготовлення військового одягу не сплатив 3,4 млн гривень податків

У Києві виконавець держзамовлення на виготовлення військового одягу не сплатив 3,4 млн гривень податків Фото: прокуратура Києва

Керівник підприємства протягом 2014 року уклав угоди з іншим приватним підприємством на виконання державного замовлення ЗСУ

У Києві прокуратура повідомила про підозру керівнику товариства з обмеженою відповідальністю, який ухилився від сплати 3,4 млн гривень податків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

За версією слідства, керівник підприємства протягом 2014 року уклав угоди з іншим приватним підприємством на виконання державного замовлення ВСУ по виготовленню військової форменого одягу на потреби Української армії.

"Однак з'ясувалося, що підприємець використовував реквізити підприємств з ознаками фіктивності, які за документами нібито залучалися до виконання державного замовлення. Насправді виготовленням військового форменого одягу займалися інші суб'єкти господарювання. У результаті до державного бюджету не було сплачено податків на суму 3 млн 400 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Директору підприємства вручено підозру щодо ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Також зараз у суді розглядається клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді застави, зазначили в прокуратурі.

Також зазначається, що аналогічна схема злочинної діяльності зазначеного громадянина було виявлено слідчими в минулому році у взаємодії зі слідчими ДФС Києва.

"Підприємцю інкримінують скоєння аналогічних злочинів з використанням іншої юридичної особи, де останній обіймав посаду директора. Сума збитків склала 3 млн 100 тис. грн. В кінці жовтня 2016 обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні, було направлено до суду. Судовий розгляд триває", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, ГПУ підозрює екс-керівництво Приватбанку махінації з кредитами на 373 млн гривень.