ua en ru

У Києві ДФС розкрила схему незаконного імпорту обладнання для відеоспостереження

У Києві ДФС розкрила схему незаконного імпорту обладнання для відеоспостереження Фото: ДФС (twitter.com/SFSofUkraine)

Зловмисники створили фіктивне підприємство для продажу техніки

У Києві співробітники Державної фіскальної служби України (ДФС) розкрили схему незаконного імпорту обладнання для відеоспостереження. Про це повідомив заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан на своїй сторінці в Facebook.

"У Києві співробітники податкової міліції розкрили схему незаконного імпорту і реалізації обладнання для відеоспостереження і систем безпеки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, незаконні дії були розкриті у ході проведення операції "Рубіж-2017". Податкова міліція встановила підприємство, яке за заниженими цінами здійснювало імпорт зазначеної продукції, яка надалі продавалася на ринках, в магазинах і через Інтернет без відображення відповідних операцій в податковому та бухгалтерському обліках. Таким чином зловмисники змогли ухилитися від сплати податків в особливо великому розмірі.

"Під час допиту директор зазначеного підприємства заявив, що зареєстрував компанію за грошову винагороду без мети ведення фінансово-господарської діяльності, що свідчить про її фіктивність", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці в рамках розслідування проведи серію обшуків в Києві та області, в ході яких було виявлено та вилучено майже 5,5 млн гривень, печатки та штампи підприємств, фінансово-господарські документи, комп'ютерна техніка, а також обладнання для відеоспостереження і системи безпеки на загальну суму близько 20 млн гривень.

Наразі рахунок підприємства з 1,95 млн гривень арештовано.

У Києві співробітники податкової міліції розкрили схему незаконного імпорту і реалізації обладнання для відеоспостережен...

Опубліковано Сергієм Біланом 29 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці ліквідували чотири цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю у різних регіонах України.