ua en ru

ДФС ліквідувала чотири цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю в трьох регіонах України

ДФС ліквідувала чотири цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю в трьох регіонах України Фото: вилучений алкоголь (Сергій Білан facebook.com)

Цехи ліквідували в Миколаївській, Тернопільській та Запорізькій областях

Правоохоронці ліквідували чотири цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю у різних регіонах України. Про це повідомив заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан на своїй сторінці в Facebook.

"На Миколаївщині викрито підпільний цех та вилучено партію алкоголю, незаконно ввезеного на митну територію України. На підставі ухвал суду проведено обшуки за місцями виробництва та реалізації лікеро-горілчаних виробів, за результатами яких вилучено спирт та алкогольні напої, частина з яких була ввезена на митну територію України поза митним контролем, які реалізовувались через мережу торгівельних закладів в курортній зоні області. Загалом вилучено та передано на відповідальне зберігання 2546 літрів спирту, коньяку та вина, вартістю 560 тис. грн., а також обладнання для незаконного виготовлення фальсифікату на 230 тис. грн", - написав Білан.

В рамках розслідування ще одного кримінального провадження встановлено трьох жителів Тернопільської області, які організували роботу 2 підпільних цехів з виготовлення горілки під виглядом відомих торгових марок, зазначив податківець.

"У подальшому фальсифікат обклеювали підробленими акцизними марками та продавали через мережу інтернет. За результатами 7 обшуків, проведених за місцями виробництва та зберігання фальсифікату вилучено 4450 літрів алкогольних напоїв, 1350 літрів спирту, 1750 пачок сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка, 765 підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби, порожню скляну тару та інвентар для пакування продукції, обладнання для його виготовлення та 2 автомобілі, які використовувались для зберігання та транспортування підакцизних товарів. Загалом вилучено підакцизної продукції на суму понад 1,6 млн грн", - розповів Білан.

Діяльність підпільного цеху викрили і в Запорізькій області. Там виготовлялося фальсифіковане вино, яке у подальшому реалізовували через мережу Інтернет та у місцях масового відпочинку громадян на узбережжі Азовського моря.

"При цьому під час виробництва фальсифікату використовувалися ароматизатори з різними фруктовими смаками та спирт. Вилучено майже 21,3 тис. літрів підакцизної продукції на загальну суму понад 1,7 млн грн", - повідомив Білан.

Ліквідували ще чотири підпільних цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю. У різних регіонах країни. Зокрема, на Мик...

Опубліковано Сергієм Біланом 28 серпня 2017 р.

Нагадаємо, 21 серпня Державна фіскальна служба провела обшуки на 27 державних спиртових заводах.