ua en ru

У Києві фонтани припиняють роботу до 1 травня 2019

У Києві фонтани припиняють роботу до 1 травня 2019 Ілюстритивне фото (Quinn Rooney/GettyImages)

Наразі проводиться демонтаж зовнішнього обладнання для його збереження у період холодів

Столичні фонтани з 1 жовтня припиняють роботу та переходять в осінньо-зимовий режим. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зазначається, що працівники спеціалізованого комунального водогосподарського підприємства "Київводфонд" наразі проводять необхідні роботи демонтажу зовнішнього обладнання для його збереження у період холодів.

"Перш за все демонтується все зовнішнє обладнання, проведено санітарно-профілактичні роботи, вимиваються чаші, а далі роботи продовжаться безпосередньо у підземній частині водограїв. Як і минулого року, світло-музичний фонтанний комплекс на Майдані Незалежності, який складається з одного великого та шести малих водограїв, буде законсервовано із застосуванням спеціальної конструкції, яка захищатиме фонтани у зимовий період та слугуватиме антивандальним захистом", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 12 фонтанів, розташованих в акваторії Русанівського каналу, теж будуть демонтовані із залученням спеціалістів-дайверів та вивезені для належного збереження до наступного року.

Столичні фонтани відновлять свою роботу із 1 травня 2019 року.

Раніше РБК-Україна писало, що на бульварі Тараса Шевченка запровадять виділену смугу для громадського транспорту.

Зокрема, спеціалісти КП "Центр організації дорожнього руху" монтують дорожні знаки для позначення виділених смуг громадського транспорту на бульварі Тараса Шевченка. Крім того, на крайніх правих смугах руху буде нанесено відповідну дорожню розмітку.