ua en ru

На бульварі Тараса Шевченка запровадять виділену смугу для громадського транспорту

На бульварі Тараса Шевченка запровадять виділену смугу для громадського транспорту Ілюстративне фото (myvin.com.ua)

Наразі монтують дорожні знаки для позначення виділених смуг громадського транспорту

На бульварі Тараса Шевченка запровадять виділену смугу для громадського транспорту. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Давтян, передає прес-служба столичної міськради.

Зокрема, спеціалісти КП "Центр організації дорожнього руху" монтують дорожні знаки для позначення виділених смуг громадського транспорту на бульварі Тараса Шевченка. Крім того, на крайніх правих смугах руху буде нанесено відповідну дорожню розмітку.

"У більшості розвинених країн громадський транспорт має власну смугу, користуватися якою не можуть звичайні автомобілісти. Це не лише зручно, але і безпечно, тож ми створюємо таку організацію руху й у столиці", - зазначив Давтян.

Директор КП "Центр організації дорожнього руху" Віктор Черній підкреслив, що поширення виділених смуг має підвищити як швидкість руху тролейбусів та автобусів, так і привабливість громадського транспорту як альтернативи використання приватних автомобілів.

Нагадаємо, в Україні 27 вересня набули чинності нові правила паркування автомобілів. 28 березня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів".

Як писало РБК-Україна, у Міністерстві внутрішніх справ (МВС) анонсували впровадження системи фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР) найближчим часом.