ua en ru

У Києві двох патрульних судитимуть за систематичне хабарництво

У Києві двох патрульних судитимуть за систематичне хабарництво Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Патрульних відсторонили від посад

У Києві за систематичне хабарництво судитимуть інспектора та поліцейського роти патрульної поліції Управління патрульної поліції у м. Києві. Про це у п'ятницю, 27 вересня. Повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Зазначається, що прокуратура Києва Служба безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання хабаря патрульними. Правоохоронці скерували обвинувальний акт до Дніпровського районного суду Києва для розгляду по суті.

Повідомляється, що вказані поліцейські брали гроші із водіїв, які порушували правила дорожнього руху. В обмін патрульні обіцяли не притягувати порушників до адміністративної відповідальності.

"За результатами проведеного розслідування виявлено та задокументовано систематичні факти отримання неправомірної вигоди працівниками патрульної поліції… Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та за рішенням суду їх відсторонено від посад", - додали в прокуратурі.

Дії патрульних кваліфікували як одержання хабара у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України). Порушникам загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, станом на 27 вересня 2018 року за тиждень оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з поліцією в областях викрили чотирьох поліцейських у хабарництві.