ua en ru

За тиждень у неправомірних діях викрили чотирьох поліцейських

За тиждень у неправомірних діях викрили чотирьох поліцейських Фото: затримання (npu.gov.ua)

Вони вимагали хабар за непритягнення до відповідальності

За тиждень оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з поліцією в областях викрили чотирьох поліцейських у неправомірних діях. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Вони вимагали хабар за непритягнення до відповідальності.

"Зокрема, до працівників Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація щодо вимагання неправомірної вигоди співробітником слідчого відділу Обухівського відділу поліції. Під час перевірки було встановлено, що 28-річний поліцейський за повернення власникові викраденого автомобіля озвучив суму - 700 доларів США в якості "винагороди", - повідомляють у Нацполіції.

На зустріч він відправив свого знайомого. Посередник отримав першу частину грошей - 600 доларів США, але його одразу затримали на місці.

Крім цього з'ясувалося, що співробітник сектору реагування патрульної поліції Усатівського відділення поліції, 44-річний капітан поліції при перевірці документів у водіїв виявляв автомобілі, які перебували в розшуку, під арештом, з ознаками підробки чи "двійники". Замість належних дій він вимагав та отримував хабарі у розмірі від 500 до 2 тисяч доларів.

Поліцейського затримали після одержання ним 1,5 тисячі доларів. За ці гроші він пообіцяв не вилучати автомобіль з номерами-дублікатами іншого автомобіля та повернути водієві "двійника" документи.

За тиждень у неправомірних діях викрили чотирьох поліцейських

Крім цього, у Кіровоградській області задокументували протиправну діяльність керівника сектору реагування патрульної поліції.

А в Ужгороді за вимагання хабара затримали 27-річного капітана поліції.

За тиждень у неправомірних діях викрили чотирьох поліцейських

Нагадаємо, у Києві 26 вересня затримали двох колишніх працівників міліції, які сім років перебували у розшуку за катування.

Їх підозрюють у перевищенні влади, застосуванні фізичного насильства та катуванні із застосуванням розігрітої праски по відношенню до затриманого з метою отримання від нього свідчень про вчинений злочин.