ua en ru

У Києві 6 годин шукали вибухівку в будівлі ЦВК

У Києві 6 годин шукали вибухівку в будівлі ЦВК Фото: будівля Центрвиборчкому в Києві

Повідомлення про замінування не підтвердилося, порушено справу

У київську міліцію в 19:08 25 червня надійшло повідомлення про замінування будівлі Центральної виборчої комісії (ЦВК) на площі Лесі Українки, 1. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві.

Як повідомляється, у зв'язку з тим, що ЦВК знаходиться під охороною управління Державної охорони, внутрішню перевірку "замінованого" приміщення проводили працівники цього відомства. Територію прилеглу до адмінбудівлі оглядали на предмет сторонніх небезпечних предметів співробітники вибухо-технічної служби НДЕКЦ.

"Заради безпеки громадян, незалежно від їх статусу, правоохоронці по периметру оточили будівлю і обмежили доступ сторонніх осіб до неї на час перевірки. Після ретельного огляду приміщення та прилеглої до нього території, який тривав до першої години ночі, ніяких вибухових пристроїв знайдено не було", - повідомили в міліції.

Зібрані відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ст. 259 КК України - "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності". Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, СБУ з початку року зафіксувала 56 дзвінків "телефонних терористів".