ua en ru

Банді грабіжників, яка труїла жертв психотропом, грозить довічне ув'язнення

Банді грабіжників, яка труїла жертв психотропом, грозить довічне ув'язнення Фото: прокуратура міста Києва (РБК-Україна)

Шестеро з потерпілих внаслідок застосування сильнодіючих речовин потрапили до лікарень із тяжким ступенем отруєння, ще один потерпілий - помер

У Києві банді грабіжників, яка труїла жертв психотропом, грозить довічне ув'язнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Голосіївським районним судом міста Києва розпочато судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 7 учасників організованої групи, сформованої на етнічній основі, які вчинили низку розбійних нападів на громадян, у тому числі із застосуванням насильства та сильнодіючих речовин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно з розробленого злочинцями плану, четверо жінок, які входили у склад цієї банди, знайомилися з відвідувачами кафе та непомітно додавали у їхні напої сильнодіючий лікарський засіб з діючою речовиною "Клозапін". Потім, користуючись безпорадним станом потерпілих, зловмисники грабували їх.
Повідомляється, що у такий спосіб грабіжники заволоділи цінними речами та грошовими коштами своїх жертв на суму понад 270 тис гривень. Зокрема, шестеро з потерпілих внаслідок застосування сильнодіючих речовин потрапили до лікарень із тяжким ступенем отруєння, ще один потерпілий - помер.
Також повідомляється, що за результатами слідства усім зловмисникам оголошено підозри за частиною третьою статті 28, п. п. 6, 12, частиною другою статті 115 (умисне вбивство, вчинене організованою групою) та частиною четвертою статті 187 (розбій, вчинений організованою групою) Кримінального кодексу України.
Зокрема, трьом з них обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Іншим підозрюваним - домашній арешт та застава.
Як повідомляється за вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що 18 травня 2018 року у Рівному співробітники Служби безпеки України викрили учасників угруповання, які видавали себе за військовослужбовців Збройних сил України.