ua en ru

У Києві поліція вилучила у місцевого жителя арсенал зброї

У Києві поліція вилучила у місцевого жителя арсенал зброї Фото: поліція (РБК-Україна)

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років

У Києві правоохоронці виявили на балконі місцевого жителя арсенал карабінів, рушниць і боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції міста Києва.

"Під час проведення операції "Зброя та вибухівка" оперативники карного розшуку Святошинського управління поліції дізналися про чоловіка, який нібито зберігає і ремонтує зброю. Правоохоронці отримали дозвіл на проведення обшуку і попрямували в квартиру киянина", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, на балконі квартири 59-річного чоловіка поліцейські виявили арсенал.

Так, серед вилученого п'ять карабінів різних марок - два Mauser, два СКС і СВТ, дві гвинтівки - Sauer і Mauser, чотири стволи з нарізами, сім стволів до гладко ствольної рушниці і сталевий стол з коробкою, а також затвор до нарізної зброї.

У Києві поліція вилучила у місцевого жителя арсенал зброї

Фото: вилучений у ході обшуку (kyiv.npu.gov.ua)

Зазначається, що власник квартири пояснив поліцейським, що вся зброя належить йому, але він мав дозвіл лише на деякі одиниці. Також, призначені експертно-криміналістичні дослідження вилученої зброї. На час слідства чоловіка відпустили під особисте зобов'язання.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, правоохоронці будуть встановлювати, де киянин придбав і з якою метою зберігав зброю. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліцейські карного розшуку столичного главку спільно з колегами Голосіївського управління поліції та працівниками Служби безпеки України провели обшук в квартирі і гаражі жителя Києва, де вилучили арсенал зброї.