ua en ru

У Києві 17 постраждалих від вибуху будинку погодилися переселитися в тимчасове житло

У Києві 17 постраждалих від вибуху будинку погодилися переселитися в тимчасове житло Фото: вибух будинку в Києві (прес-служба НПУ)

Від переселення відмовилися 50 мешканців, 6 людей у роздумах

У Києві 17 постраждалих від вибуху трьохповерхового житлового будинку в Голосіївському районі погодилися переселитися в тимчасове житло на Подолі, яке надасть міська влада. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Станом на 18:00 на відселення з будинку в гуртожиток Подільського району на вул. Оболонська, 34 погодилися 17 мешканців. Від переселення відмовилися 50 мешканців, 6 людей у роздумах", - розповів за результатами інспекції житла перший заступник голови КМДА Генадій Пліс.

За його словами, житло, яке отримають постраждалі, обладнане необхідною технікою, є посуд, постіль. Він також наголосив, що переселення можливе відразу після того, як спеціалісти Державної служби з надзвичайних ситуацій дозволять людям забрати з помешкань необхідні їм речі.

Нагадаємо, 8 липня близько 13:30 у Голосіївському районі по проспекту Голосіївський, 70, у другому під’їзді триповерхової будівлі, стався вибух. Внаслідок вибуху сталося обрушення перекриття між другим і третім поверхом та покрівлі.

За попередніми даними рятувальників, постраждало 7 осіб, 3 особи від госпіталізації відмовились, інші троє з травмами різного ступеню важкості госпіталізовано до лікарні, серед яких одна дитина 14 років. Одна людина загинула, жінка 1972 року народження.