ua en ru

Київ замітає снігом. Місто скували затори: ситуація на дорогах

Київ замітає снігом. Місто скували затори: ситуація на дорогах Фото: Київ 20 грудня накрив сніг (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сьогодні, 20 січня столицю накрив снігопад. Внаслідок чого місто скували затори вранці, ситуація з ускладненням руху наступила й ввечері.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Погода в Києві

Снігопад продовжує тривати у місті. За даними синоптиків, така погода протримається в столиці й завтра протягом дня та ночі. Станом на зараз значний покрив снігу вже спостерігається на вулицях. Водії чистять машини від снігу, а мешканці міста фотографують засніжене місто.

Затори в Києві

Лівий Берег

Сьогодні ускладнено рух транспорту на Броварському проспекті, вул. Євгена Сверстюка, Андрія Малишка, Харківському та Бориспільському шосе.

Правий берег

Проспекті перемоги, проспекті Степана Бандери, Набережному шоссе, бульварі Дружби Народів, вул.Хрещатик, бульварі Лесі Українки, Повітрофлотському проспектові, вул. Шовковична, вул. Глибочицькій, вул. В'ячеслава Чорновола, вулиці Любомира Гузара, вул. Велика Житомирська, вул. Олени Теліги, вул. Набережно-Рибальській, вул. Богатирська, вул. Полярна.

Затори на мостах

Рух, зокрема, ускладнено на Південному мосту та Північному, Дарницькому, мосту "Метро".

Пункти обігріву

Від сьогодні в Києві розпочали роботу пункти обігріву, до яких може звернутися кожен, хто потребує допомоги. Їх відкрили через початок морозів у столиці. РБК-Україна опублікувало список адрес.

Рекомендації мешканцям

Своєу чергою у КМДА розповіли жителям столиці, як поводити себе під час морозу, який, за прогнозами синоптиків, вдарить до -13:

  • одягатись багатошарово. Краще надягати на себе кілька легких кофт замість однієї теплої. Це має попередити пітливість, яка на морозі є небезпечною;
  • захищати відкриті ділянки шкіри, надягати рукавички, шапку, шарф, підіймати комір;
  • взуття слід взувати лише сухе, а також варто пам’ятати, що воно не має здавлювати ногу;
  • не виходити на мороз голодними. Обов’язково добре поїсти, бажано щось висококалорійне;
  • заходити щогодини чи пів години в тепле приміщення, якщо проводите цілий день на вулиці;
  • рухатись на холоді, це посилює кровообіг і сприяє зігріванню тіла;
  • підсолоджений гарячий чай або кава дадуть змогу відігрітися;
  • не можна вживати алкогольні напої - алкоголь призводить до швидших втрат тепла;
  • у жодному разі не можна розтирати уражене місце чи зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою або біля гарячих радіаторів.