ua en ru

Київ взяв кредит на 350 млн грн на закупку тролейбусів до Євро-2012

Київрада прийняла рішення про здійснення в 2011 р. внутрішнього запозичення до бюджету міста Києва у розмірі 350 млн грн терміном на 3 роки з відсотковою ставкою не більше 14,8% для закупки 77 тролейбусів до Євро-2012. За це рішення на засіданні проголосувало 82 депутата з зареєстрованих 113, передає кореспондент РБК-Україна.
Як повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, банк, який надаватиме кредит, буде визначений за результатами конкурсу, а також перелік майна, яке піде під заставу.
"Який це буде банк, це ми визначимо за результатами конкурсу. Кредит буде братись під заставу майна. Є майно "Київпастрансу", майно міста, все буде визначено під час конкурсу. Під заставу можуть піти ті ж самі трамваї і тролейбуси", - зазначив Крамаренко.
По його словам один тролейбус коштуватиме місту 4,5 млн грн, в якому будуть кондиціонери, система GPS та додаткове опалення.
Також він зазначив, що держава компенсує 50% кредиту.
"В програмі Євро-2012 абсолютно точно зазначена компенсація з державного бюджету половини відсотків. Це 7%-ий в гривні кредит на 3 роки", - зауважив Крамаренко.