ua en ru

До Києва з Рівного вертольотом перевезли 6-місячного хлопчика з важким захворюванням легень

До Києва з Рівного вертольотом перевезли 6-місячного хлопчика з важким захворюванням легень Фото: шестимісячного хлопчика з важким ураженням легенів перевезли в лікарню Києва (facebook.com/moz.ukr)

Вертоліт Нацполіції перевіз з Рівного до лікарні Києва тяжкохворого шестимісячного хлопчика. Медики діагностували у дитини сепсис і двосторонню бактеріальну деструкцію легенів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МОЗ України.

"Сьогодні шестимісячного хлопчика успішно транспортували вертольотом Нацполіції з Рівненської обласної дитячої лікарні. У маленького пацієнта сепсис і двосторонній бактеріальний розлад легенів", - йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що надалі дитина проходитиме лікування у столичній Національній спеціалізованій дитячій лікарні "Охматдит".

У МОЗ нагадали, що в рамках проєкту аеромедичної евакуації пріоритет в наданні допомоги надається пацієнтам з гострою затримкою кровообігу, проблемами серцево-судинної системи і порушеннями мозкового кровообігу, а також з важкими травмами.

Експериментальний проєкт передбачає транспортування важких пацієнтів з 14 обласних центрів. У ньому будуть залучені сили Нацполіції та Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Фото: шестимісячного хлопчика з важким ураженням легенів перевезли в лікарню Києва (facebook.com/moz.ukr)

Поліцейський вертоліт доправив важкохворого 6-місячного хлопчика з Рівненщини до Києва

Поліцейський вертоліт доправив важкохворого 6-місячного хлопчика з Рівненщини до Києва За словами Ярослава Іванова, чергового лікаря Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», стан здоров’я 6-місячного малюка стабільний, але важкий. Тому виникла необхідність у його оперативному транспортуванні до реанімаційного відділення для проведення операції. У Рівному медичний реанімобіль екстреної медичної допомоги у супроводі патрульних поліцейських доставив маленького Давида до гелікоптера. Надалі тяжкохворого хлопчика у супроводі бригади лікарів-анестезіологів транспортували до столиці. Державний експерт Директорату високотехнологічної медичної допомоги та інновацій Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Потупалова розповіла, що дитину потрібно було доправити до спеціалізованого медичного закладу якомога швидше у зв’язку зі специфікою респіраторної підтримки. «Це важкий пацієнт з деструкцією легень. Бажано було в дорозі провести якомога менше часу. Тому був задіяний вертоліт. Цей рейс став можливим завдяки спільній співпраці кількох міністерств і наполегливості як медиків з Рівного, так і батьків дитини», - повідомила Тетяна Потупалова. Рейс відбувся без будь-яких затримок, тож хлопчика у Києві передали команді лікарів для надання фахової допомоги. «Саме злагоджена робота єдиної системи органів МВС та скоординовані дії допомогли вчасно виконати поставлене завдання і доправити хлопчика до лікарні. Сподіваємося, що з ним все буде добре», - розповів пілот поліцейського гелікоптеру Антон Михайлюк. Весь колектив Національної поліції України бажає Давиду якнайшвидшого одужання. #поліція #новини #допомога #Рівне #Київ Оксана Блищик Патрульна поліція Рівненської області УНН - Українські Національні Новини УНІАН 24 Канал Цензор.НЕТ РБК-Украина РБК-Украина Радіо Свобода УКРІНФОРМ телеканал СТБ

Posted by Національна поліція України on Thursday, August 5, 2021