ua en ru

Київ представив оргкомітету Євробачення-2017 дві можливі локації для конкурсу

Київ представив оргкомітету Євробачення-2017 дві можливі локації для конкурсу

Київський міський голова Віталій Кличко провів зустріч з представниками Європейської мовної спілки, НТКУ та міністром культури Євгеном Нищуком, на якій столична влада представила варіанти місць у столиці для проведення Євробачення-2017, повідомляє прес-служба КМДА.

"Київ – дружнє європейське місто. І ми готові провести Євробачення на високому рівні. Серед інших міст ми маємо найкращі умови для проведення конкурсу. У нас є два аеропорти, 265 готелів, які можуть прийняти багато гостей. Крім того, ми маємо досвід проведення міжнародних заходів і готові продемонструвати високий рівень підготовки", – наголосив Кличко.


Мер підкреслив, що Київ залишається безпечним містом, а столична влада інвестує значні кошти у розвиток міської інфраструктури. "Ми робимо Київ більш комфортним, щоб тут було затишно як для мешканців, так і для гостей міста. І Євробачення наступного року має відбутися саме в Києві. Сподіваюся, що ви приймете вірне рішення", – зазначив Кличко.

За словами заступника міського голови Олексія Резнікова, столична влада при виборі арени виходила з двох головних вимог – безпека та зручність. За цими критеріями найбільш придатними майданчиками є Палац спорту та Міжнародний виставковий центр.

Учасники зустрічі також обговорили питання організації прес-центру, заходів безпеки, готельного забезпечення, транспортної інфраструктури. Зокрема, за словами Резнікова, місто веде переговори з готелями щодо розміщення офіційних делегацій та організації логістики для них.