ua en ru

Київ планує взяти в 2011 р. внутрішній кредит на 350 млн грн на закупівлю тролейбусів до Євро-2012, - Герега

Київ має намір взяти внутрішній кредит до бюджету в 2011 р. в розмірі 350 млн грн під відсоткову ставку 14,8%. Про це на брифінгу перед засіданням Київради повідомила секретар Київради Галина Герега.
"Сьогодні є важливий проект рішення, який сьогодні внесено до порядку денного, це є внутрішнє запозичення до бюджету міста Києва. Мова йде про 350 млн грн на термін 3 роки. Відсоткова ставка не перевищуватиме 14,8%. Ці кошти беруться на закупівлю 77 тролейбусів до Євро-2012".
Також Герега зазначила, що даний кредит буде вигідний для міста, оскільки 50% його буде погашено з бюджету Києва.
Крім того, сьогодні на порядку денному буде внесено два рішення щодо змін до бюджету та програми соціально-економічного розвитку Києва на 2012 рік, про перерозподіл коштів у межах загального обсягу бюджетних призначень.
"Тобто за рахунок скорочення видатків по окремим статтям бюджету будуть профінансовані важливі соціальні проекти, наприклад, у галузі охрони здоров'я додатково передбачено 6 млн грн на закупівлю медикаментів та перев'язочних матеріалів для спеціалізованих лікарень та госпіталів", - додала Герега.
Також, по її словам, додатково передбачено 1 млн грн для працівників міських служб соціального захисту, 800 тис. грн будуть направлені на винагороду працівникам служби у справах дітей, біля 20 млн грн - на реконструкцію Бортницької станції аерації, і певні кошти для запровадження технологій по знезараженню питної води в Києві.