ua en ru

Київ планує взяти запозичення у сумі 3,5 млрд грн, - БЮТБ

В порядок денний сесії Київради 24 травня 2012 р. внесений проект рішення "Про здійснення в 2012 р. внутрішнього запозичення до бюджету міста Києва". Про це йдеться в заяві фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді.

"На сьогодні борг Києва, що тягнеться з 2007 р. сягає 12 млрд грн, якщо додати до нього заплановані до взяття запозичення в сумі 3,5 млрд грн, що більше суми спеціального фонду бюджету на 2012 р., то загальна сума боргу складатиме 15,5 млрд грн", - заявила голова фракції БЮТБ в Київраді Тетяна Меліхова.

За її словами, відсоткова ставка за користування залученими коштами дається під 15,25% на 3 роки, строк погашення - 30 грудня 2015 р.

"Сума боргу в 15,5 млрд грн більша за реальний бюджет Києва минулого року і напевне дорівнюватиме цьогорічному бюджету столиці, оскільки традиційно (голова КМДА) Олександр Попов недовиконує його на кілька мільярдів гривень", - зазначила Меліхова.

Нагадаємо, раніше заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявляв, що Київ планує погасити внутрішній борг за рахунок випуску міських облігацій.