ua en ru

Київ зупинить процедуру підписання угоди про асоціацію, - Медведчук

Київ зупинить процедуру підписання угоди про асоціацію. Про це повідомив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, передає прес-служба організації.

Політика радує той факт, що українська політична еліта поборола євроінтеграційну істерію і визнала, що прозахідний курс вже приніс вітчизняній економіці колосальної шкоди.

"Як тільки євроінтегратори вивчили текст угоди, ейфорія і оптимізм зникли безслідно. Не так давно прем'єр-міністр України заявив, що для переходу на євростандарти потрібно 164 млрд євро на 10 років. Це фактично 20-22 млрд доларів щорічно, що при обсязі доходної частини бюджету країни в 45-47 млрд дол. просто нереально. Норми цієї угоди спочатку були нездійсненні", - заявив Медведчук.

Політик переконаний, що Україні необхідно шукати джерела фінансування, щоб якимось чином підтримати економіку.

"ЄС сприймається на емоційному рівні. Є картинка. Чудові дороги. Відмінні готелі, сервіс. Я, наприклад, щиро захоплююся тамтешнім ставленням влади до громадян, роботою правоохоронної системи, незалежністю судів. Але коли офіційні особи - єврокомісар Штефан Фюле і голова Мзс Швеції Карл Більдт - заявляють, що після підписання угоди ВВП в Україні зросте на 6%, мимоволі задаєшся питанням: чи вони не розуміють, про що говорять, або цинічно брешуть. Навіть наше Міністерство економіки визнало, що в разі підписання Угоди про асоціацію ВВП буде падати в найближчі 5-7 років", - розповів лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

Відповідаючи на питання про переговори з МВФ, політик зазначив, що вони будуть важкими, оскільки фонд висуває Україні нереальні умови.

"Вимога підвищити комунальні тарифи в країні з таким рівнем економіки, як в Україні, складно назвати об'єктивним. Крім того, ми повинні відпустити курс гривні встановити граничний межа дефіциту бюджету на рівні 1,5% і відкласти передбачене Податковим кодексом з 1-го січня 2014 року зниження податку на ПДВ і податку на прибуток. Місія МВФ висуває такі умови, які навіть теоретично неможливо виконати. Це означає, що вони просто не хочуть давати гроші", - резюмував Віктор Медведчук.