ua en ru

Київ накрив їдкий дим

Київ накрив їдкий дим Фото: Київ накрив їдкий дим

У КМДА киян просять закрити вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній і нічний час

У Києві раптово виник їдкий дим. Задимлення і їдкий запах поширився практично по всьому місту, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, задимлення спостерігається в Святошинському районі, на Борщагівці та Оболонському районі, на Позняках та Ококорках.

За даннам на сайті ДСНС міста Києва на 18:00 спостерігається перевищення гранично допустимих норм концентрації шкідливих речовин в атмосфері.

Київ накрив їдкий дим

Фото: дані ДСНС

При цьому в ДСНС стверджують, що перевищення гранично допустимих концентрацій в 4-5 раз не пов'язано з горінням торфу на території Київської області і пожежею в Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення. Такі показники фіксуються в зв'язку з величезною кількістю автомобільного транспорту в Києві і аномальною спекою і є нормою для цієї пори року.

У свою чергу КМДА попереджає, що в столиці виникла ймовірність поширення продуктів горіння пожежі на Київщині.

Київ накрив їдкий дим

Фото (соцмережі): дим в Києві

"Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації попереджає! У зв'язку зі зміною погодних умов виникла ймовірність поширення на деякі райони міста Києва продуктів горіння пожежі, що виникла в Київській області (торфовища горять поблизу Ірпеня, Бучі, Горенки і Гостомель) .Спеціалісти рекомендують закрити вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній і нічний час. Обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов'язки для захисту органів дихання. У разі погіршення стану здоров'я, негайно звертатися до лікувальних установ ", - йдеться в повідомленні КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пожежники продовжують гасіння пожежі в "Чорнобильській пущі", наразі продовжуються роботи щодо гасіння пожежі між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі.