ua en ru

Киберполіція закрила ще один сайт з піратським контентом

Киберполіція закрила ще один сайт з піратським контентом Фото: організатором ресурсу з піратським контентом виявився 44-річний житель столиці

Матеріальний збиток, нанесений правовласникам діяльністю піратського ресурсу оцінено в понад 1 млн гривень

Оперативники Київського управління кіберполіції і міська прокуратура № 3 припинили функціонування сайту "baltazar.org.ua". Про це повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

"Організатором цього ресурсу виявився 44-річний житель столиці. Чоловік створив, адміністрував і наповнював цей сайт піратським контентом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, сайт щодня відвідувало близько 3 тис. осіб. Матеріальний збиток, нанесений правовласникам діяльністю піратського ресурсу оцінено в понад 1 млн гривень.

"При проведенні санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили серверне обладнання та комп'ютерну техніку. З їх допомогою здійснювалося адміністрування та підтримка діяльності веб-ресурсу "baltazar.org.ua", - додали в Нацполіції.

Вилучена техніка направлена для проведення експертизи. Як додали у Департаменті кіберполіції, за результатами експертизи організатору сайту буде оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 176 (Порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Порошенка схвалили закриття Ex.ua.