ua en ru

Кіберполіція опублікувала відео обшуку в компанії, підозрюваній у хакерській атаці на Україну

Кіберполіція опублікувала відео обшуку в компанії, підозрюваній у хакерській атаці на Україну Фото: начальник кіберполіції України Сергій Демедюк (скріншот youtube.com ONLINE.UA)

M.E.Doc випускає бухгалтерське програмне забезпечення

Департамент кіберполіції Національної поліції України опублікував відео обшуку в компанії M.E.Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, підозрюваній у хакерській атаці на Україну. Відповідне відео розміщено на сторінці кіберполіції у Facebook.

Відео обшуку в компанії-розробника програмного забезпечення M.E.doc.

Опубліковано Департамент кіберполіції Національної поліції України 6 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 4 липня 2017 року кіберполіція вилучила сервери компанії M. E.Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, в рамках розслідування кібератаки 27 червня 2017 року.

Крім того, вчора, 5 липня 2017 року, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що спеціальні агенти департаменту кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та міської прокуратури, припинили другий етап кібератаки Petya. Він також зазначив, що ПО M.E.Doc використовувалося для реалізації другого етапу кібератаки Petya.

"Пік атаки планувався на 16.00. Стартувала атака о 13.40. До 15.00 кіберполіція заблокувала розсилку й активацію вірусу з серверів інформаційної системи М. Е. Doc. Атака була зупинена. Сервера вилучені, разом зі слідами впливу кіберзлочинців з очевидними джерелами з Російської Федерації", - повідомив Аваков.