ua en ru

Кіберполіція викрила причетного до махінацій з авіаквитками на майже 1,5 млн гривень

Кіберполіція викрила причетного до махінацій з авіаквитками на майже 1,5 млн гривень Фото: кіберполіція (колаж РБК-Україна)

Громадянин скористався вразливістю однієї з найпоширеніших систем бронювання авіаперельотів

Кіберполіція викрила чоловіка, причетного до махінацій з авіаквитками на майже 1,5 млн гривень. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України в Facebook.

"Зловмисник скористався вразливістю однієї з найпоширеніших систем бронювання авіаперельотів. Без фактичної проплати він отримував та продавав всім бажаючим проїзні авіадокументи до різних країн Європи та США. Заяви до поліції уже надійшли від декількох компаній, що стали потерпілими від дій зловмисника", - розповіли в МВС.

Наразі правоохоронці розслідують ряд подібних справ, заявили в Міністерстві внутрішніх справ.

Нагадаємо, у вересні кіберполіція заявила про розкриття найбільшої схеми фальсифікації й збуту медичних препаратів. До складу групи входили шестеро осіб, ролі кожного з них були чітко розподілені. Сильнодіючі лікарські засоби потрапляли на територію України контрабандним шляхом. Деякі з препаратів виготовлялися безпосередньо на складі, орендованому членами угруповання.