ua en ru

Кіберполіція заявила про розкриття найбільшої схеми фальсифікації і збуту медпрепаратів

Кіберполіція заявила про розкриття найбільшої схеми фальсифікації і збуту медпрепаратів Фото: Сергій Демедюк (mvs.gov.ua)

До складу злочинної групи входило шість осіб

Кіберполіція заявила про розкриття найбільшої схеми фальсифікації і збуту медичних препаратів. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України у Facebook.

"Кіберполіція спільно зі слідчими Подільського управління столичної поліції, припинили діяльність злочинної групи, учасники якої використовуючи інтернет здійснювали незаконне виготовлення та розповсюдження сильнодіючих лікарських засобів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до складу злочинної групи входило 6 осіб, а ролі кожного з них були чітко розподілені.

"До складу злочинного угруповання входили IT-фахівці, що забезпечують функціонування і просування інтернет-магазинів. Крім того, за допомогою спеціально створеного call-центру зловмисники надавали консультації клієнтам щодо вживання сильнодіючих лікарських засобів. Зазвичай покупцями були спортсмени, які вживали медпрепарати для підтримки своєї фізичної форми", - заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк.

Наголошується, що географія збуту лікарських засобів не обмежувалася межами України. Так, сильнодіючі лікарські засоби потрапляли на територію України контрабандним шляхом. Деякі з препаратів виготовлялися безпосередньо на складі, орендованому членами угруповання.

СЕРГІЙ ДЕМЕДЮК: КІБЕРПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА НАЙБІЛЬШУ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ СХЕМУ З ПРОДАЖУ ФАЛЬСИФІКОВАНИХ МЕДПРЕПАРАТІВ Працівни...

Опубліковано Департамент кіберполіції Національної поліції України 14 вересня 2017 р.

Так, поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків за місцем проживання організаторів і співучасників злочинної схеми. Також проведені обшуки в так званому call-центрі та на складі для зберігання заборонених на території України препаратів.

У результаті поліцейські вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сотню сім-карт, банківські платіжні картки та понад 70 тис. доларів готівки. У їхніх приміщеннях правоохоронці також виявили наркотики, зброя і сотні тисяч пігулок сильнодіючих лікарських засобів.

Сьогодні, 14 вересня, одному з учасників злочинної групи судом обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Поліцейські проводять заходи, спрямовані на затримання інших учасників групи. Слідство по справі триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція викрила шахраїв, що заволоділи 100 тис. гривень сімей онкохворих дітей