ua en ru

КМДА тимчасово відселить мешканців двох будинків, які постраждали від зсуву ґрунту на вулиці Воздвиженській

КМДА вирішила тимчасово відселити до готельного комплексу "Київміськбуд" мешканців двох будинків (всього 16 сімей) які постраждали від зсуву ґрунту на вулиці Воздвиженській у Подільському районі м. Києва. Про це повідомила прес-служба КМДА.

"Внаслідок інтенсивного танення великої кількості снігу на Замковій горі відбувся сплив верхнього шару родючого ґрунту піщаною основою...Незважаючи на попередні висновки фахівців щодо відсутності небезпеки для мешканців прилеглих будинків, вирішено тимчасово відселити до готельного комплексу "Київміськбуду" мешканців двох будинків (всього 16 сімей)", - йдеться у повідомленні.

Тим часом у будинках буде перекрито газопостачання та встановлено чергування фахівців управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА та спеціалізованого управління протизсувних робіт.

Крім того, подільському РУ ГУ МВС України в м. Києві доручено забезпечити цілодобову охорону помешкань та майна відселених киян.

Спеціалісти інституту "Київпроект" і спеціалізованого управління протизсувних робіт розроблять необхідний комплекс заходів для локалізації та недопущення поширення зсувонебезпечних процесів.

Читайте також: В Києві на вул. Воздвиженській стався зсув ґрунту