ua en ru

КМДА: У Києві в 2012 р. комунальні підприємства зведуть 49 житлових будинків

У Києві в 2012 р. комунальними підприємствами Головного управління житлового забезпечення зводитиметься 49 житлових будинків. З них 21 будинок протягом року планується ввести в експлуатацію. Таким чином, 1 тис. 730 нових квартир з'явиться у Києві уже до кінця року, повідомляє прес-служба КМДА.

Майже 30% нових помешкань збудують для черговиків. Такі дані сьогодні були озвучені під час зустрічі Олександра Попова із столичними будівельниками.
При цьому, АТ ХК "Київміськбуд", згідно з власною затвердженою пусковою програмою будівництва житла на 2012 рік, планує ввести в експлуатацію ще 14 житлових будинків на 2 тис. 911 квартир.
Як поінформував під час зустрічі заступник голови КМДА Михайло Кучук, у 2011 році було введено 1 млн. 501 тис. кв. м житла, що на півмільйона кв. м перевищує показник 2010 року (1 млн. 12 тис. кв. м). Разом з тим, минулого року за програмою будівництва доступного житла видано 1 тис. 265 квартир.
Михайло Кучук також повідомив, що підрозділами КМДА підготовлено законопроект щодо вирішення питань завершення будівництва у Києві понад 40 житлових будинків, зведення яких було призупинене та не відновлювалось багато років. Цей документ буде направлений до Адміністрації Президента України з проханням внесення його на розгляд Верховної Ради України, як невідкладний і першочерговий. Прийняття законопроекту забезпечить можливість органам місцевого самоврядування закінчити будівництво довгобудів, ввести їх в експлуатацію та передати їх під заселення мешканцям, які вклали кошти у їх будівництво.

Раніше Мінрегіон повідомляв, що В Україні в 2012 р. планується ввести в експлуатацію 10,2 млн кв. м житла.