ua en ru

КМДА в серпні 2012 р. готова провести конкурс на будівництво другої БСА, - Мазурчак

Київська влада вже в серпні готова вступити в переговори з офіційним інвестором і провести конкурс на будівництво другої Бортницької станції аерації (БСА) і заводу з висушення мулових полів. Про це на першому київському інвестиційному форумі заявив перший заступник глави Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"У серпні 2012 р. ми готові вступити в переговори. Зараз ми обробляємо техніко-економічне обгрунтування, обробляємо документацію і будемо готові до такої розмови", - сказав Мазурчак.

Він пояснив, що на сьогодні актуальним для Києва є питання будівництва другої аналогічної існуючій БСА, яка дозволила б розділити потоки води, що очищується і зменшити навантаження на БСА, створивши нову сучасну станцію. За його словами, у цій станції не повинно бути мулових полів, оскільки відповідно до нових технологій, залишковий матеріал після очистки води використовувався б для створення добрив, який відразу буде відправлятися на поля Київської області.

Крім того Мазурчак підкреслив, що проблема існування мулових полів на БСА є надзвичайно гострою, і для її вирішення необхідно побудувати завод по висушування мулу. "Для нас це дуже цікавий проект, і ми готові говорити з інвесторами з цього приводу. У нас є план реалізації даного заходу", - сказав Мазурчак.

Нагадаємо, наприкінці 2011 р. "Київводоканал" заявляв, що ситуація з очисткою стічних вод на Бортницькій станції аерації (БСА) досягла критичної межі і може призвести до скиду недостатньо очищених стоків у Дніпро.